Előfizetői tartalom

Bevallotta az EKB: visszafelé sült el a csodafegyver

Portfolio
Isabel Schnabel, az Európai Központi Bank döntéshozója szerint az EKB korábbi kötvényvásárlásai, amelyek 2015 és 2022 között összesen több mint 5 milliárd eurót tettek ki, mérsékelhették a későbbi kamatemelések piaci hatásait, stabilizálva ezzel a hitelfelvételi költségeket. Ezek az intézkedések akadályozhatják az infláció elleni küzdelmet és különféle egyéb költségekkel jártak, beleértve a piaci egyenlőtlenségek növekedését is.

Isabel Schnabel, az Európai Központi Bank (EKB) döntéshozója szerint az EKB által végrehajtott jelentős kötvényvásárlások mérsékelhették a későbbi kamatemelések piaci hatásait. Ezek a vásárlások, amelyek 2015 és 2022 között összesen több mint 5 milliárd eurót tettek ki, eredetileg az alacsony infláció fellendítését célozták. A Covid-19 járvány és Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés