Előfizetői tartalom

Óriási naperőmű beruházásba kezd egy kínai cég magyarországi leánya

Portfolio
A Norinco International azt jelentette be, hogy a magyarországi leányvállalatán keresztül tervezi megvásárolni egy bosznia-hercegovinai cég 80%-át, és összesen 110 millió eurós, mintegy 42 milliárd forintos beruházással felépít egy gigantikus naperőművet az országban – szúrta ki a Portfolio a shenzeni értéktőzsdén megjelent befektetői tájékoztatóban.

A tájékoztató szerint a Norinco magyarországi leányvállalata 13 millió eurós saját tőkével megveszi az Aurora Solar D.o.o. 80%-át, és összesen közel 110 millió euróból felépíti, majd üzemelteti rajta keresztül a 125 MW-os naperőmű parkot a bosznia-hercegovinai Komanje-hegységben. Fontos, hogy még nem született meg az erről szóló végső üzleti megállapodás a kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés