Előfizetői tartalom

Tengerparti nyaralást tervezel? Megnyugodhatsz: jó hírt közölt az EU

MTI
Az európai természetes fürdőhelyek túlnyomó többsége megfelelt az Európai Unió legszigorúbb, kiváló minősítésű bakteriológiai előírásainak, kiváló minősítést tavaly Európa fürdőinek 85,4 százaléka kapott - derült ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) az Európai Bizottság közösen összeállított, 2023-es adatokat rögzítő, kedden közzétett értékeléséből. Magyarországon a vizsgált vizek 62,5%-a kiváló minősítést kapott, 87,9%-uk megfelelt a minimumkövetelményeknek, és 2,1% esetében volt kifogásolható a minőség. A kiváló minőségű vizek aránya Görögországban, Horvátországban, Cipruson és Ausztriában a legmagasabb.

A brüsszeli közlemény szerint az Európában bakteriológiai szempontból hivatalosan ellenőrzött fürdőhelyek 85,4 százaléka kiváló, 96 százaléka megfelelt a minimális bakteriológiai előírásoknak, és csak 1,5 százalékuk kapott rossz minősítést. Az Atlanti-óceántól a Földközi-tengerig Európa fürdővizeinek többsége kiváló minőségű, úszásra alkalmas - fogalmaztak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés