Előfizetői tartalom

Az emberek ellen fordultak a gyilkosbálnák, kiderült, miért

Portfolio
Az orkák az elmúlt négy évben az európai vizeken luxusjachtokat támadtak meg és süllyesztettek el, de a tudósok egészen idáig nem tudták kideríteni, hogy miért. Most azonban egy biológusokból, kormányzati tisztviselőkből és a tengeri ipar képviselőiből álló csapat végre nyilvánosságra hozta vizsgálatuk eredményeit, és kiderült, hogy mi áll a magatartásváltozás hátterében.

„A szóban forgó orkák egy körülbelül 40, kritikusan veszélyeztetett ibériai gyilkos bálnából álló csoport, amely kizárólag kékúszójú tonhallal táplálkozik. Az elmúlt években a kékúszójú tonhal állománya a régióban gyorsan növekedni kezdett, ami azt jelenti, hogy az orkáknak kevesebb időt kell vadászattal tölteniük, több szabadidejük van, és egész egyszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés