Előfizetői tartalom

Gigantikus olajüzletet kötött Oroszország

Portfolio
Az indiai Reliance Industries, a világ legnagyobb finomítókomplexumának üzemeltetője egyéves megállapodást kötött az orosz Rosznyeftel, hogy havonta legalább 3 millió hordó kőolajat vásárol, a vételárat pedig rubelben fizetik meg - közölte négy, az ügyet ismerő forrás az Indian Expresszel. A rubelfizetés felé való elmozdulás fontos lépés azután, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a nyugati pénzügyi rendszer alternatíváit szorgalmazza a kereskedelem megkönnyítése érdekében, dacolva az amerikai és európai szankciókkal.

A Rosznyefttel kötött határidős megállapodás azt is lehetővé teszi, hogy a magánkézben lévő Reliance kedvezményes áron szerezzen olajat, mivel az olajtermelők OPEC+ csoportja várhatóan június után is az önkéntes kínálatcsökkentés meghosszabbításáról dönt. A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és szövetségesei, például Oroszország, június 2-án online...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés