Előfizetői tartalom

IMF: javul a helyzet Kínában, de sok még a tennivaló

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap 5%-ra emelte Kína idei növekedési előrejelzését, az erős első negyedéves adatok és a közelmúltban hozott szakpolitikai intézkedések alapján. Hosszú távon azonban a népesség elöregedése és a termelékenység lassulása miatt a növekedés várhatóan lassul. Az IMF üdvözli a kínai politikai lépéseket, de további átfogó intézkedéseket sürget - számolt be a CNBC.

Az IMF legfrissebb előrejelzése szerint Kína gazdasági növekedése idén elérheti az 5%-ot, ami jelentős javulást mutat a korábban várt 4,6%-hoz képest. Ez a felminősítés az erős első negyedéves adatoknak és a közelmúltban hozott szakpolitikai intézkedéseknek köszönhető. Az IMF rendszeres értékelő látogatása során készült jelentés szerint a kínai gazdaság teljesítménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés