Előfizetői tartalom

Még mindig bővül az amerikai gazdaság, vele az infláció is éledezik

Portfolio
A Federal Reserve Bézs Könyv felmérése azt mutatja, hogy az amerikai gazdaság továbbra is bővül, de a cégek egyre pesszimistábbak a jövővel kapcsolatban. Továbbra is az infláció miatt aggódnak a leginkább. A Fed döntéshozói szorosan figyelik majd az aktivitás, a munkahelyek és az árnyomás alakulását, hogy eldönthessék, mikor kezdjék meg a kamatcsökkentési ciklust.

Az amerikai jegybank szerdán közzétett legfrissebb „Bézs Könyv” felmérése szerint az amerikai gazdaság április elejétől május közepéig tovább bővült. A cégek azonban pesszimistábbak lettek a jövőt illetően, és az infláció is szerény ütemben nőtt. Az üzleti döntéshozók továbbra is bizonytalanok abban, hogy mikor kezdjenek kamatcsökkentési ciklusba, miután az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés