A szép cseresznye 3 ezer forintba is kerülhet kilónként
Gazdaság

A szép cseresznye 3 ezer forintba is kerülhet kilónként

Portfolio
A szezon első hetének tapasztalatai alapján a korábbi éveknél nagyobb mennyiségű cseresznye érkezik a piacokra, minőségi problémák egyelőre nincsenek, az aszálynak jobban kitett térségekben a gyümölcsméret marad el valamelyest a várttól - mondta a Népszavának Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

Az apró szemű cseresznye nagybani árának kilója 600-700 forint között alakul, és ez a kategória még ennyiért is csak nehezen értékesíthető.

A szépen válogatott, nagy méretű gyümölcsnél nem ritka a kilónkénti 3000 forint körüli ár sem.

A fogyasztói árak – méretkategóriától, kiszereléstől, csomagolástól függően – jellemzően kilónként 1500-3500 forint között mozognak – mondta el Apáti Ferenc.

A korán érkezett tavasznak és a néhány hétig szinte nyarat idéző melegnek köszönhetően a korai fajták betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban, május 15-20-a között megkezdődött.

Magyarországon a jó években általában 12 ezer tonna körüli termést takarítanak be, és az idény ilyen korai szakaszában – különös tekintettel a mostani esős időszakra – jósolni igen nehéz, de az látszik, hogy az előző két-három évhez képest az eddigi terméskiesés jóval kisebb. Ebből kiindulva valószínűsíthető, hogy idén 12 ezer tonnás, vagy azt némileg meghaladó cseresznyetermésre lehet számítani – tette hozzá.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Örökség: beszélni kell róla

Apósom négy hónapja meghalt, ennyi idő alatt annyi történt, hogy kijött az értékbecslő, adott egy irreálisan magas árat az ingatlanra, amit meg akartunk támadni, mert messze nem ér annyit a h

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
fed sajtó fed