Előfizetői tartalom

Annál is ijesztőbb a "hosszú Covid", mint gondoltuk

Portfolio
A Nature Medicine tanulmánya szerint a Covid-19-ből felépült betegek, különösen azok, akik kórházi kezelésre szorultak, három évvel a fertőzés után is jelentősen magasabb kockázatnak vannak kitéve a hosszú Covid és annak szövődményei miatt. A hosszú Covid súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, beleértve neurológiai és tüdőbetegségeket, valamint növelheti a stroke és szívroham kockázatát - írta a Fortune.

A kutatás során több mint 130 000 beteg adatait elemezték három éven át, ami eddig a legnagyobb ilyen jellegű vizsgálatnak számít. Az eredmények szerint nem csak azoknál van fokozott kockázat, akik súlyos szövődményekkel estek át a betegségen, hanem még az enyhébb eseteknél is maradandó egészségügyi problémák jelentkezhetnek. "Ezek nem csak átmeneti problémák; komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés