Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb a baj: több mint egy tonna aranyat csempésznek ki ezekből az országokból naponta

Portfolio
Afrikában, a világ legnagyobb aranytermelő kontinensén évente mintegy 35 milliárd dollár értékű, kisipari bányászatból származó aranyat nem jelentenek be, majd csempészik ki a határokon kívülre, számolt be róla a CNBC. Ennek a csempészett aranynak a túlnyomó többsége az Egyesült Arab Emírségekbe kerül - derül ki a SwissAid független svájci székhelyű segélyszervezet által közzétett kutatásból.    

2022-ben több mint 435 tonna aranyat csempésztek ki Afrikából, ami több mint egy tonnát jelent naponta - írta a szervezet csütörtökön közzétett jelentése. (Egy tonna egy metrikus tonnára utal, ami 2 204 fontnak felel meg.) A csempészett 435 metrikus tonna 30,7 milliárd dollár értéket képvisel a 2024. május 1-jei aranyárak alapján, részletezte a jelentés: „Ennek az aranynak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés