Újabb madárinfluenzás fertőzöttet azonosítottak Amerikában
Gazdaság

Újabb madárinfluenzás fertőzöttet azonosítottak Amerikában

Portfolio
Egy harmadik amerikai tejipari dolgozó tesztje is pozitív lett madárinfluenzára, miután fertőzött tehenekkel érintkezett, és ő volt az első, aki légzési problémákkal küzdött - közölték csütörtökön amerikai tisztviselők.
Szeptember 26-án jön a Portfolio magánegészségügyi konferenciája! Most érdemes regisztrálni:

A fertőzés volt a második emberi eset Michiganben, ahol minden más államnál több madárinfluenzás esetet igazoltak tejelő szarvasmarháknál. Ez egyben kibővíti az emberi esetek tüneteit is, miután a korábban pozitívnak bizonyult két dolgozó csak kötőhártya-gyulladást, azaz rózsaszín szemgyulladást tapasztalt, majd ebből meggyógyultak - írja a Reuters hírügynökség.

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint a legutóbbi eset nem változtatja meg azt az értékelését, hogy a madárinfluenza a lakosságra nézve alacsony kockázatot jelent.

Eközben Michigan államban hamarosan megkezdik a tejtermelő farmok dolgozóinak vizsgálatát a madárinfluenzával való korábbi fertőzés jeleinek kimutatására - közölte a Reuters hírügynökséggel egy megyei egészségügyi tisztviselő.

Nem láttuk az emberről emberre történő tartós átvitel jeleit

- mondta Dr. Natasha Bagdasarian, Michigan állam egészségügyi főigazgatója.

A CDC adatai szerint március óta kilenc államban 67 állományt érintett a tejelő szarvasmarhák körében jelenleg is tartó madárinfluenza-járvány.

A harmadik pozitív tesztet végző dolgozó felső légúti tünetekről számolt be, beleértve a köhögést láz nélkül, valamint a vizenyős váladékozással járó szempanaszokat - közölte a CDC.

A beteg vírusellenes kezelést kapott, otthon elkülönülten él, és a tünetek csillapodnak - közölte a CDC. A beteg háztartási kapcsolatainál nem jelentkeztek tünetek, és megfigyelik őket a megbetegedés szempontjából - tette hozzá az ügynökség. A munkás egy másik gazdaságban dolgozott, mint a korábbi, május 22-én Michiganben bejelentett megbetegedés.

A CDC április 1-jén jelentette az első tejelő szarvasmarhákkal összefüggésbe hozható emberi megbetegedést Texasban. A három emberi megbetegedés közül egyik sem hozható összefüggésbe a többivel - közölte az ügynökség.

A michigani megyei és állami tisztviselők együttműködnek a CDC-vel a tesztelésben, mondta Chad Shaw, a michigani Ionia megyei egészségügyi hivatal egészségügyi és környezet-egészségügyi igazgatója. A tesztelés célja, hogy megállapítsák, hogyan terjed a vírus farmról farmra, beleértve azt is, hogy az emberek tünetmentesen hordozták-e a vírust - mondta Shaw, hozzátéve, hogy nem tudja, mikor kezdődik a tesztelés, és hogy hány dolgozót vizsgálnak majd.

Ionia megye az állami adatok szerint négy tejelő szarvasmarha-állományban és négy baromfiállományban jelentett madárinfluenza-fertőzést.

A CDC szóvivője megerősítette a vizsgálatot, és elmondta, hogy az ügynökség technikai segítséget nyújt az államnak, amely koordinálja az erőfeszítéseket.

A korábbi fertőzések vizsgálata fontos annak megállapításához, hogy a vírus mennyire terjedt el az emberek között - mondta Michael Osterholm, a Minnesotai Egyetem madárinfluenza-szakértője. A széles körű kitettség növelheti annak az esélyét, hogy a vírus mutálódik, és könnyebben átvihetővé válik az emberre.

Ha a vizsgálatok nagyon kevés fertőzést mutatnak, az azt jelezné, hogy "még mindig jelentős az akadálya annak, hogy ez a vírus átugorjon az emberre" - mondta.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Bugány János

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva...

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
elektromos autó porsche