Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a terv: ezzel a vakcinával fékeznék meg az újabb járvány berobbanását

Portfolio
A Financial Times csütörtöki jelentése szerint az amerikai kormány közel áll ahhoz, hogy finanszírozza a Moderna mRNS-alapú, világjárványos madárinfluenza elleni oltóanyagának késői fázisú vizsgálatát. Ez különösen fontos lépés, mivel a H5N1 járvány egyre inkább terjed a tojásfarmokon és a szarvasmarha-állományokban, és igazoltan több embert is megfertőzött már az Egyesült Államokban.

Az Orvosbiológiai Fejlett Kutatási és Fejlesztési Hatóság (BARDA) részéről már a jövő hónapban megérkezhet a szövetségi finanszírozás. A beszámoló szerint nemcsak a Moderna kutatásait támogatnák, hanem sikeres harmadik fázisú kísérletek esetén a gyártó által előállított vakcinákból is vásárolnának. A jelentés szerint a támogatás várhatóan több tízmillió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés