Előfizetői tartalom

Nem okozott meglepetést az USA-ban a személyes fogyasztási kiadások árindexe

MTI
|
Portfolio
Áprilisban már a harmadik hónapja 2,8 százalékon stagnált a személyes fogyasztási kiadások (PCE) élelmiszer és energiaárak nélküli árindexe az Egyesült Államokban, a Fed preferált inflációs mutatója, ami így 2021 márciusa óta a legalacsonyabb ugyan, de még mindig jóval meghaladja a 2 százalék körüli célt. Az adat nem okozott meglepetést a piacon.

A washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) pénteken kiadott jelentése alapján áprilisban a várakozásoknak megfelelően havi bázison 0,3 százalékkal nőttek a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban a márciusi 0,5 százalékos havi növekedés után. A személyes fogyasztási kiadások a várt 0,3 százalék helyett 0,2 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés