Előfizetői tartalom

Győrffy Balázs: Ha leépítjük az európai agráriumot, csak szennyezőbb lehetőségek maradnak

Portfolio
Ha a zöld agrárpolitikával leépítjük az európai termelést, csak olyan területekről szerezhetjük be az élelmiszert, ahol fenntarthatatlan módon gazdálkodnak – véli Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a Portfolio-nak elmondta: a fenntarthatóság alapelveivel az európai gazdák is egyetértenek, de fontos lenne, hogy ezek szakmai alapokon, a realitás talaján állva érvényesüljenek. A társadalmi kompromisszum a klímaváltozás miatt szorongó uniós polgárok és a gazdák között elérhető, ha elfogadjuk, hogy a probléma valós, és annak megoldásában a termelők is érdekeltek, valamint nem ők a folyamat felelősei.

„Parasztvakításnak”, egy kényszeredett visszakozásnak tartja Győrffy Balázs a Közös Agrárpolitika nemrégiben elfogadott egyszerűsítési csomagját, amelynek hátterében szerinte az áll, hogy az Európai Bizottságban „egész egyszerűen megijedtek attól, hogy politikai következménye lesz az eddigi szakmai ámokfutásuknak.” Az elnök szerint az európai gazdatüntetések világos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés