Előfizetői tartalom

Nagy a baj: már a lakosság segítségét kérik az árvízi védekezésben

Portfolio
A Rába folyó vízgyűjtő területén az elmúlt 24 órában olyan gyorsan felépülő és lassan mozgó zivatarcellák alakultak ki, melyek esélye ugyan előre látható, de pontos helyük, valamint a zivatarcellákból hulló csapadék pontos mennyisége és kiterjedése árvízi védekezés szempontjából tulajdonképpen előrejelezhetetlen - írja az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

Mivel az elmúlt időszakban több kisebb - nagyobb árhullám vonult le a folyón, az érkező víztömeg most már nem tud beszivárogni az egyébként is átnedvesedett talajba - írják. Az előrejelzett 1-2 milliméterhez képest 30-40 mm hullott le az egész vízgyűjtőre felhőszakadás formájában. A zivatarcellákból a vízgyűjtő területen 6 óra alatt helyenként majd 1 havi mennyiségnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés