Előfizetői tartalom

Rezsibox: vizsgálja a GVH, hogy valóban megtévesztheti-e a fogyasztókat az MVM

Portfolio
Tóth Bertalan MSZP-s képviselő Facebook-posztban közölte, hogy kézhez kapta a Fővárosi Bíróság írásos ítéletét és annak indoklását a Gazdasági Versenyhivatallal (GVH) szemben jogerősen megnyert perében. Az ítélet alapján a GVH-nak 30 napon belül versenyfelügyeleti eljárást kell lefolytatnia az MVM-mel szemben, mivel az megtévesztő információkat közöl a rezsiboxban - számolt be a 24.hu.

A bíróság megállapította, hogy Tóth Bertalan által előadottak és csatolt bizonyítékok elegendőek voltak annak valószínűsítésére, hogy az MVM magatartása sérti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát. A GVH érvelését nem fogadták el. Az ítélet szerint az MVM által alkalmazott versenypiaci viszonyítási ár valótlan lehet. Havonta 3,3 millió fogyasztó kap megtévesztő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés