Előfizetői tartalom

Francia adósságválságra figyelmeztet a pénzügyminiszter, szétverik a francia piacokat

Portfolio
"A hazugságokból álló" szélsőjobboldali költségvetési ígéretek miatt pénteken arra figyelmeztetett Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter, hogy adósságválság alakulhat ki Franciaországban, amely üzenetre még jobban felerősödött az a brutális eladói hullám, amely az elmúlt napokban is jellemezte a francia pénz- és tőkepiaci eszközöket. A fejlemények pénteken az eurót egyhavi mélypontra küldték a dollárral szemben, és a feszültséget a mi régiónk devizái is megérezték, jórészt ezért esett ma 399 közelébe a forint az euróval szemben.

Arról, hogy mennyire felforgatta Emmanuel Macron francia köztársasági elnök vasárnapi EP-választások utáni váratlan bejelentése a francia belpolitikát, egy külön összefoglalóban írtunk pénteken, és ahogy rámutattunk: nagy kérdés, hogy Macron húzása bejön-e. A friss közvélemény-kutatások szerint a Nemzeti Tömörülés akár többséget is szerezhet a francia Nemzetgyűlésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés