Előfizetői tartalom

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Portfolio
A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

A Fitch mai bejelentésével lezárult a 3 nagy, befektetők által kiemelten követett hitelminősítők által végzett első felülvizsgálati kör. Az elemzők előzetesen azon az állásponton voltak többnyire, hogy a hitelminősítő ma nem változtat Magyarország adósbesorolásán. Vagyis az előzetes várakozásoknak megfelelő döntés jelent meg a magyar adósbesorolásról. Miért döntött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés