Előfizetői tartalom

Covid-oltások: lebukott a titkosszolgálatok művelete

Portfolio
Az amerikai hadsereg titkos kampányt indított a koronavírus-járvány csúcspontján a Fülöp-szigeteken, hogy ellensúlyozza Kína növekvő befolyását az országban, amely különösen keményen sújtotta a halálos vírus. A Reuters nyomozása kiderítette, hogy a hadsereg hamis internetes fiókokat hozott létre, amelyek filippínóknak adták ki magukat, és propaganda-erőfeszítéseik átalakultak egy oltásellenes kampányba.

A közösségi média bejegyzések a maszkok és a tesztkészletek minőségét bírálták, valamint az első oltást, amely elérhetővé vált a Fülöp-szigeteken, a kínai Sinovac vakcinát. A Reuters azonosított legalább 300 fiókot az X-en – korábban Twitter –, amelyek megfeleltek azoknak a leírásoknak, amelyeket korábbi amerikai katonai tisztviselők osztottak meg a Fülöp-szigetekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés