Előfizetői tartalom

Fontos területen győzték le a nyugati szankciók Oroszországot

Portfolio
Az orosz légiközlekedési ipar jelentős kihívás előtt áll, hiába próbálja az ország a nyugati repülőgépeket hazai gyártású gépekkel felváltani. A rezsim győzelmet hirdetett a nyugati szankciók hatásának enyhítésében, és azt tervezi, hogy az import helyettesítését célzó programokkal tartósan meghiúsítja azokat. A repülőgépgyártási ágazat azonban egyelőre nem tud talpra állni – állítja a Wilson Center kutatóintézet.

Oroszország rövid távú sikere a légiközlekedési szankciók eltompításában egy kétirányú stratégiának köszönhető. Először is, az orosz légitársaságok illegálisan megtartották a külföldi lízingcégek tulajdonában lévő mintegy 400 külföldi repülőgépet. Másodszor, az állam finanszírozta az e repülőgépek egy részének megvásárlására irányuló kártérítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés