Előfizetői tartalom

Minneapolisi Fed-elnök: még nem érkezett el az idő a kamatcsökkentésre

Portfolio
Neel Kashkari, a Minneapolisi Szövetségi Tartalékbank elnöke vasárnap a CBS "Face the Nation" című műsorában adott interjújában beszélt az amerikai gazdaság jelenlegi állapotáról és a jövőbeli kilátásokról. Kashkari elmondta, hogy bár bizonyos jelek arra utalnak, hogy az amerikai gazdaság "nagy nyomás alatt áll", és lassulás jelei mutatkoznak, még nem érkezett el az idő a kamatcsökkentésre.

A jegybankok, mint például az amerikai Fed, gyakran kamatemeléssel próbálják megfékezni az inflációt. A magasabb kamatok drágábbá teszik a hitelfelvételt, ami visszafoghatja a fogyasztást és beruházásokat. Kashkari kiemelte, hogy bár vannak jelek arra vonatkozóan, hogy a gazdaság lehűlőben van, az infláció továbbra is meghaladja a Fed 2%-os célját. A lakáspiac helyzete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés