Előfizetői tartalom

Nicolas Sarkozy élesen bírálta Emmanuel Macron döntését

MTI
Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) élesen bírálta vasárnap az előhozott nemzetgyűlési választások kiírását, amelyek szerinte "hatalmas kockázatot jelentenek az ország és a köztársasági elnök számára". Emmanuel Macron jelenlegi államfő pártjának a múlt vasárnapi európai választásokon elszenvedett veresége után írt kétfordulós előrehozott parlamenti választásokat június 30-ra és július 7-re, ezeknek a felmérések szerint a legnagyobb esélyese a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN).

Nicolas Sarkozy a Le Journal du dimanche című hetilapban megjelent interjúban "furcsának" nevezte Emmanuel Macron azon döntését, hogy az európai parlamenti választások után azonnal visszaküldi az állampolgárokat az urnákhoz. Nagyobb a veszélye annak, hogy megerősítik a haragjukat, mint annak, hogy megtagadják azt - vélte a volt államfő. A nemzetgyűlés feloszlatása "hatalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés