Előfizetői tartalom

Gyenge a forint, már most lassíthat az MNB

Portfolio
A jegybankot óvatosságra inti a zavaros nemzetközi pénzpiaci környezet és a gyengülő forint, ezért a korábban már beharangozott 25-50 bázispontos kamatcsökkentési lehetőség közül a kisebb lazítást választja holnapi kamatdöntő ülésén - vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. Az óvatosság ezután csak fokozódik, az év második felét 7%-on kezdő irányadó kamat decemberig alig csökken tovább, 2024 végén 6,5%-on állhat majd.

Visszatér még a 400-as euró? Újra gyengül a forint, mi várható a nyáron? Tényleg a tartós forintleértékelődés a magyar gazdaságstratégia alapja? Signiture klubunk a hazai fizetőeszköz jelenéről és jövőjéről szól. Információ és jelentkezés A Magyar Nemzeti Bank (MNB) már hónapokkal ezelőtt elég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés