Előfizetői tartalom

A világ legfenyegetőbb kórokozói elleni gyógyszert fejlesztettek magyar kutatók

Portfolio
Magyar kutatók egy új típusú antibiotikumot fejlesztettek ki, amely hatékonyan pusztítja el a baktériumokat a sejtfal szétroncsolásával. Az eredményekről szóló tanulmány a rangos Nature Communications folyóiratban jelent meg, és új reményt kínál a hagyományos antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktériumok elleni harcban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzése szerint 2050-re a fertőzések, amelyeket a hagyományos antibiotikumoknak ellenálló mikroorganizmusok okoznak, a vezető halálokká válhatnak. Már 2019-ben is 1,27 millió halálesetet okoztak a rezisztens baktériumok, és ez a szám évről évre növekszik. A szuperbaktériumokkal való küzdelem egyik ígéretes módja az úgynevezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés