Portfolio signature

Friss inflációs és növekedési előrejelzés érkezett

Portfolio
A jegybank idénre 0,5 százalékponttal mérsékelte inflációs prognózisát, de az alapvető kép március óta nem változott: az inflácós cél jövőre érhető el, miközben a gazdaság tovább élénkül.

Csütörtökön jelenik meg az MNB friss inflációs jelentése, és szokás szerint kedden, a kamatdöntés napján (igaz, a megszokotthoz képest egy órával később) megismerhettük a jelentésben majd mélyebben elemzett növekedési és inflációs folyamatokra vonatkozó előrejelzést.

Márciusban az MNB már 0,5 százalékponttal, 2,0-3,0 százalékos sávra mérsékelte az idei évre vonatkozó GDP-növekedési prognózisát. Ezen most nem változtatott, sőt, a következő két évre szóló előrejelzést is változatlanul hagyta.

Eszerint a GDP-t jövőre még tolhatják egyedi hatások, ami miatt 4% feletti növekedés is elképzelhető, aztán 2026-ban kissé méréklődik a lendület.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés