Előfizetői tartalom

Megérkezett az amerikai kiskereskedelem adat!

Portfolio
Az elmúlt időszakban több olyan reálgazdasági adat is napvilágot látott az USA-ból, amely a gazdaság lassulása irányába mutat. Ugyan a Fed az előző kamatdöntésen a vártnál szigorúbb hangnemet ütött meg, azonban megjegyezte azt is, hogy az adatok romlása és az inflációs kilátások javulása esetén akár a szeptemberi kamatcsökkentés sem zárható ki. Emiatt a piac szoros figyelemmel követi a mai adatokat is.

A májusi kiskereskedelmi forgalom az előző hónaphoz képest 0,1%-kal nőtt. Az előző év azonos időszakához képest az előző havi 3% után csupán 2,3%-kal emelkedett. Ez pedig elmarad az elemzői várakozásoktól is. Fontos továbbá, hogy az előző havi hó/hó adatot 0,2 százalékponttal lefelé revidiálták. Összességében az adat beleillik abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés