Előfizetői tartalom

A kormány gyermekvédelmi okok miatt írná át az utazási szabályokat

Portfolio
A kormány az utazási irodák számára szigorúbb kötelezettségeket írna elő a gyermekek jogainak biztosítására, különösen a szexuális bántalmazás és kizsákmányolás elleni védelem érdekében. Az érintett vállalkozásoknak augusztus végéig módosítaniuk kell majd a szerződési feltételeiket és be kell benyújtaniuk a szükséges nyilatkozatokat – derül ki egy most társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetből.

A kormány új módosításokat vezetne be az utazásszervezői és -közvetítői tevékenységekre vonatkozó szabályozásokban, amelyek célja a gyermekek jogainak fokozott védelme. A változtatások kiterjednek az utazási csomagok és szolgáltatásegyüttesek szerződési feltételeire is. Az utazási vállalkozóknak mostantól nyilatkozniuk kell arról, hogy az általános szerződési feltételeik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés