Előfizetői tartalom

Németh Dávid: 5%-os inflációval és 2,5%-os növekedéssel zárhatjuk az évet

385 és 400 forint közötti euróárfolyamra számít az év hátralévő részében a K&H vezető elemzője, az infláció 2024 végére 5,0%-ra gyorsulhat. Az alapkamat 6,25%-on zárhatja az évet Németh Dávid szerint, az idei gazdasági növekedés pedig várhatóan nem fogja meghaladni a 2,5%-ot. A közgazdász a bank szegedi sajtóútján tartott előadást a makrogazdasági kilátásokról.

Németh Dávid fontosabb megállapításai: EU: Az európai parlamenti választások nem hoztak földcsuszamlásszerű változásokat az európai politikában, ugyanakkor a zöldpártok visszaszorulása az uniós zöldpolitikával kapcsolatos kritikák erősödését tükrözi, a szélsőjobb mérsékelt előretörése mellett pedig gyengült a német-francia tengely, ami a tőkepiacokon, pl....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés