Előfizetői tartalom

Az eurózóna helyzete nem lett jobb

MTI
A várt mérsékelt gyorsulás helyett jelentősen lassult az euróövezet feldolgozóipari, szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexének a növekedése júniusban - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének pénteken ismertetett előzetes értékeléséből.

A szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) nem végleges, júniusi értéke 52,6 pont lett, alacsonyabb a májusi 53,2 pontnál. Elemzők arra számítottak, hogy a mutató 53,5 pontra emelkedik.  A feldolgozóipari BMI a májusi, 15 hónapja legmagasabb 47,3 pontról júniusban hat hónapja legalacsonyabb szintre, 45,6 pontra esett. Szakértők a mutató növekedésére, 48 pontra számítottak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés