Előfizetői tartalom

Megszólalt a hatóság a gyorsan terjedő fertőző betegségről

Portfolio
Közleményt adott ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a szamárköhögéses esetszámok emelkedéséről. Ez éppen azután történt, hogy lapunk megírta: Rendkívüli sebességgel terjed Magyarországon is a kór, a járványügyi hatóság a felfutó esetszámok ellenére 5 hónapja nem kommunikál a nyilvánosság felé. Mindezt annak ellenére, hogy a számok emelkedése járványra utal.

A hatóság szerint a szomszédos országokban tavaly és az idei év elején jelentősen több szamárköhögéses esetről számoltak be. Bár az utóbbi hetekben hazánkban is megemelkedett a jelentett esetek száma, még mindig van olyan vármegye, ahonnan nem jelentettek beteget, így országos járványról nem beszélhetünk - írja a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés