Előfizetői tartalom

Furcsa dolgok történnek a tőzsdén - A gazdasági válság óta nem láttunk ilyet

Portfolio
Az amerikai tőzsdék az utóbbi időszakban feltűnően alacsony volatilitás mellett emelkedtek rekordmagasságokba: az S&P 500 index 377 napon keresztül nem tapasztalt 2,05%-osnál nagyobb egynapos esést, ami a CNBC által összeállított adatok szerint a leghosszabb ilyen időszak a nagy pénzügyi válság óta. Ezen időszak alatt azonban nem láthattunk az indexnél 2,15%-osnál nagyobb napi emelkedést sem - közölte a Cnbc.

Egy olyan környezetben láthatjuk ezt a meglepő piaci stabilitást, ahol a befektetők elsősorban a technológiai óriásvállalatok részvényeit zsákolják, élen a mesterséges intelligencia zászlóshajójának kikiáltott Nvidiával. A legnagyobb befektetői sztori és a fő narratíva a tőzsdéken tehát egyértelműen az AI-őrület, a befektetők arra számítanak, hogy a mesterséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés