Előfizetői tartalom

Kína kapitulálhat az EU csapása után, tárgyalni akarnak

Portfolio
Robert Habeck német alkancellár pekingi látogatása során Kína beleegyezett abba, hogy tárgyalásokat kezd az Európai Unióval a kínai elektromos járművekre kivetett vámok közelmúltbeli emeléséről. A látogatás célja a két ország közötti feszültségek enyhítése volt. Az EU két hete vezetett be 17,8-38,1 százalékos büntetőtarifákat, amelyek a már meglévő 10 százalékos kötelező vámon felül alkalmazandók.

Habeck, aki Németország gazdasági és klímaváltozási minisztere, üdvözölte Kína azon döntését, hogy tárgyalásokat folytat Brüsszellel az uniós vámokról. Ezt azonban az első lépésnek nevezte, és szerinte még sok továbbira lesz szükség a helyzet kezelésére. A bejelentés a kínai kereskedelmi miniszter, Van Ventao és Valdis Dombrovskis, az EU ügyvezető alelnöke és kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés