Előfizetői tartalom

Megint megy a vita Észak-Macedónia nevével

MTI
Görögország ismételten a névvitát lezáró megállapodás megsértésével vádolta hétfőn Észak-Macedóniát, figyelmeztetve a szomszédos ország vasárnap hivatalba lépett jobbközép kormányát, hogy mindez hátrányos következményekkel járhat európai uniós csatlakozási törekvései szempontjából. Az athéni vezetés arra reagált, hogy Hrisztijan Mickoszki észak-macedón miniszterelnök egy nappal korábban többször is az ország régi nevét - Macedóniát - használta, mondván, a megállapodásban rögzített új nevének, vagyis Észak-Macedóniának használata "szégyenteljes" - írja az MTI.

Az ország neve hivatalosan 2019 januárjában változott meg Macedóniáról Észak-Macedóniára a Görögországgal folytatott névvita és megállapodás eredményeképpen. A névváltoztatásnak köszönhetően Görögország nem akadályozta az ország euroatlanti integrációját. A megállapodást megkötő balközép észak-macedón kormány a május 8-i választást elveszítette. Az észak-macedón...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés