Előfizetői tartalom

Új, kötelező felszerelés jön az autókba – A gyártók szerint ez veszélyes

Portfolio
Több nagy autógyártó, köztük a General Motors, a Toyota Motor és a Volkswagen, közösen fordultak a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalhoz (NHTSA), hogy vizsgálja felül az új szabályozást, amely szerint 2029-ig szinte minden új személygépkocsinak és teherautónak fejlett automatikus vészfékező rendszerrel kell rendelkeznie.

Az Alliance for Automotive Innovation nevű szervezet, amely szinte az összes jelentős autógyártót képviseli, aggodalmát fejezte ki az áprilisban elfogadott követelményekkel kapcsolatban. A szabályozás előírja, hogy minden járműnek képesnek kell lennie arra, hogy megálljon és elkerülje az ütközést egy akár 62 mérföld/órás (kb. 100 km/h) sebességgel haladó járművel. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés