Előfizetői tartalom

A vártnál kevésbé csökkent a fogyasztói bizalom az USA-ban

MTI
Júniusban az elemzők által vártnál kevésbé romlott a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe. Júniusban 100,4 pontra csökkent az amerikai fogyasztói hangulatindex a májusi 101,3 pontról. Az elemzői konszenzusban jelentősebben romló adat, 100,0 pont szerepelt júniusra.

Az index 100 pontos értéke az 1985-ös helyzetet tükrözi. Az index összetevői közül az aktuális helyzet értékelése javult, míg a kilátások megítélése romlott. Az aktuális helyzet szubjektív megítélését számszerűsítő mutató 141,5 pontra emelkedett júniusban a májusi 140,8 pontról. A várakozások mutatószáma pedig - amely a fogyasztók jövedelmi, üzleti és munkaerőpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés