Előfizetői tartalom

Itt a fordulat Magyarországon? Vége a szűk esztendőknek

Portfolio
Idén a gazdaság egyik fő hajtóereje a fogyasztás növekedése lehet - véli Árokszállási Zoltán, az MBH Bank vezető közgazdásza. A szakértők szerint az infláció csökkenése és a reálbérek növekedése szükséges feltétele volt annak, hogy a fogyasztás növekedése meginduljon a tavalyi visszaesés után, de úgy tűnik, hogy önmagában ez nem elég a kiskereskedelem gyors növekedéséhez. A szakértőktől megkérdeztük azt is, milyen hatása lehet a kötelező akciók kivezetésének.

Az idei év legnagyobb kérdése az lesz, hogy miként alakul a fogyasztás Magyarországon. Már csak azért is kiemelten fontos a fogyasztás alakulása, mert ez lesz a legfontosabb és legmeghatározóbb tényezője a GDP-növekedésnek. Ha lassan nő a fogyasztás, akkor a GDP-növekedéssel is gond lehet, ha viszont erőre kap, akkor pozitív meglepetést okozhat a gazdaság. "A mögöttünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés