Előfizetői tartalom

Kína az önkormányzatok adósságkezelésére koncentrál

Portfolio
Kína pénzügyminisztere, Lan Fo'an bejelentette, hogy az ország tovább fokozza a proaktív költségvetési politika végrehajtását és elmélyíti a költségvetési irányítási reformot. A proaktív költségvetési politika azt jelenti, hogy az állam aktívan beavatkozik a gazdaságba különböző fiskális eszközökkel, például adócsökkentésekkel vagy állami beruházások növelésével.

Lan Fo'an szerint Kína következő lépései között szerepel a helyi önkormányzatok adósságkezelésének javítása és a gazdaság konszolidálása. A helyi önkormányzatok adósságkezelése kulcsfontosságú Kína számára, mivel ezek az önkormányzatok gyakran nagy összegeket vesznek fel infrastrukturális projektek finanszírozására. Ha nem kezelik megfelelően az adósságaikat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés