Előfizetői tartalom

Gyakorlatilag stagnált az amerikai külker deficit

Portfolio
Az Egyesült Államokban az áruk és szolgáltatások deficitje májusban 75,1 milliárd dollár volt, ami 0,8%-os növekedést jelent a felülvizsgált áprilisi 74,5 milliárd dollárhoz képest. A jelentés, amely a szezonalitással, de nem az árváltozásokkal korrigálja az adatokat, azt mutatta, hogy az export 0,7%-kal 261,7 milliárd dollárra, az import pedig 0,3%-kal 336,7 milliárd dollárra csökkent. A behozatalnál a szolgáltatás kereskedelem ugrott meg a legjobban az Egyesült Államok Gazdasági Elemzési Hivatalának jelentése szerint.

Az áru- és szolgáltatási deficit májusi növekedését az áruforgalmi hiány 0,9 milliárd dolláros, 100,2 milliárd dollárra történő emelkedése okozta, míg a szolgáltatási többlet 0,3 milliárd dollárral, 25,1 milliárd dollárra nőtt. Az év eddigi részében az áruk és szolgáltatások hiánya 14,4 milliárd dollárral, azaz 4,2%-kal nőtt 2023 azonos időszakához képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés