Portfolio signature

Ismét megfenyegette a benzinkutasokat a kormány

Portfolio
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azonnali lépéseket vár az üzemanyagkereskedőktől annak érdekében, hogy a szomszédos országok átlagos szintjéhez közelítsék a hazai üzemanyagárakat, ellenkező esetben a kormány be fog avatkozni.

Jöhet a beavatkozás?

Magyarországon a mai napon 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 618 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 631 forintért lehet literenként vásárolni, ezzel szemben a Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 610 forintot, a gázolaj átlagára 616 forintot ért el - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az NGM szerint mindez azt jelenti, hogy Magyarországon többet kell fizetni az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosainak: a benzin esetében 8 forinttal, a gázolaj esetében 15 forinttal.

Fontos kiemelni, hogy a KSH által hivatkozott, Európai Bizottság által közzétett adatok a hétfői, azaz a július 1-i állapotokat tükrözik, ekkor a hazai töltőállomásokon 613 forintért lehetett a benzint, 629 forintért pedig a dízelt tankolni.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés