Előfizetői tartalom

Nagy Márton bejelentést tett: másképp fogják számolni az üzemanyagárakat

Portfolio
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatóján több más téma mellett részletesen beszélt az extraprofitadó-szabályozás, illetve a banki tranzakciós illeték változásáról – a megemelt összegeket „védelmi hozzájárulás” néven kell befizetnie a multinacionális cégeknek, illetve a bankoknak és a biztosítóknak. A miniszter kitért az üzemanyag-kereskedők azon javaslatára is, mely szerint havi, és nem heti alapon kellene számolni az üzemanyagárak átlagárát. A kérdés azért fontos, mert Nagy Márton szerint megengedhetetlen, hogy a magyar üzemanyagárak a szomszédos országok árainak átlagára fölött legyenek, a kereskedőknek ez alá kellene levinni az árakat. Nagy Márton támogatását fejezte ki a kereskedők javaslatát illetően.

Extraprofitadó és tranzakciós illeték A hétfő délelőtti kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy „védelmi hozzájárulás” néven új terheket vetnek ki a multinacionális vállalatokra, az energiacégekre, valamint a bankokra. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben: Kapcsolódó cikkünk 2024. 07. 08. Különadó-bejelentést tett a kormány - Minden, amit tudni kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés