Telex: egyre jobban vezet Karácsony Gergely Vitézy Dáviddal szemben
Gazdaság

Telex: egyre jobban vezet Karácsony Gergely Vitézy Dáviddal szemben

Portfolio
A Telex információi szerint a főpolgármester-választásokon leadott szavazatok újraszámlálásának második napján tovább nőtt Karácsony Gergely előnye: már csaknem másfél száz szavazattal vezet Vitézy Dáviddal szemben.

A lap a főpolgármester környezetéből úgy értesült, hogy 41-ről 146 szavazatra nőtt Karácsony Gergely előnye Vitézy Dáviddal szemben.

A legtöbb szavazókörben vagy nincs változás, vagy csak néhány szavazatot soroltak az érvénytelenek közé, vagy adtak meg másik jelöltnek.

Van azonban olyan szavazókör is, ahol 25, illetve 68 olyan szavazatot találtak, melyet korábban Vitézynek adtak meg, most viszont kiderült, hogy mégis Karácsony Gergelyé.

Vitézy Dávid szerint akár ezernél több szavazólap minősítése is változhat az újraszámolás végeztével.

Az újraszámlálás, amelyet Vitézy alkotmányjogi panasza után a Kúria rendelt el, csütörtökig tart, és pénteken lehet meg a hivatalos végeredmény.

A június 9-i választás első eredményközlése szerint Karácsony 324 szavazattal nyert kihívójával szemben. Vitézy fellebbezésére előbb az érvénytelen szavazatokat számolták újra: ekkor a kettejük szavazatszáma közötti különbség 41-re csökkent, de még mindig a regnáló polgármester javára.

Most tehát úgy néz ki, hogy az érvényes szavazatok újraszámlálása nagyobb előnyt hozhat Karácsony Gergelynek, hacsak csütörtökön nem találnak a mostaninál jóval több érvényes, Vitézy Dávidra leadott voksot.  

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Microsoft logó felhőszoftver