Újraszámlálás: Vitézy Dávid elmondta, hogyan változott a helyzet
Gazdaság

Újraszámlálás: Vitézy Dávid elmondta, hogyan változott a helyzet

Portfolio
A szavazatok egyötödének újraszámlálása után minimálisan nőtt Karácsony Gergely előnye a főpolgármester-választáson - írta ki a Facebook-oldalára a másik jelölt, Vitézy Dávid.

Eddig több, mint 150 szavazókörben legalább 270 szavazat minősítése változott a főpolgármester-választásra leadott voksok újraszámlálása következtében - írja Facebook oldalán Vitézy Dávid. Az LMP jelöltje (akit Szentkirályi Alexandra utolsó pillanatos visszalépése után a Fidesz is támogatott) azt is írta, hogy voltak Vitézy-szavazatok a Karácsony-kötegekben és fordítva, valamint voltak nyilvánvalóan érvénytelen szavazatok, melyeket valamiért tévedésből érvényesnek számoltak.

A főpolgármester-választás végeredményére az újraszámlálásnak eddig a Vitézy-stáb információi szerint nem volt hatása, még minimálisan nőtt is Karácsony Gergely (eredetileg 41 szavazatos) előnye az első napon.

A leadott szavazatok maradék négyötödének újraszámlálása szerdán és csütörtökön folytatódik. Közben egy másik hír is érkezett a főpolgármester-választásról, pontosabban az újraszámolási kérvény benyújtásának körülményeiről. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt június 12-én 226 nyilatkozatot adott le az FVB-nek, alátámasztva a kérését, hogy Budapest-szerte számolják újra az érvénytelen szavazatokat. Ezeken szavazatszámláló bizottsági tagok nyilatkoztak arról, hogy a szavazókörükben rosszul számolták az érvénytelen szavazatokat. Illetve egészen pontosan arról, hogy azokat a szavazólapokat, amelyeken Szentkirályi és Vitézy melllett is szerepelt az "X", tévesen érvénytelennek nyilvánították. Az Átlátszó szerint viszont mostanra kiderült, hogy  a Vitézy Dávid által leadott nyilatkozatok több mint fele – legalább 114 darab – valótlan volt, hiszen a szavazókörökben nem volt ilyen érvénytelen szavazat. (Ettől persze még a szoros eredményre tekintettel az újraszámolás indokolt lehet.)

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A Skynet-teszt
Gazdaság

A Skynet-teszt

Mi alapján lehet eldönteni, hogy emberrel vagy mesterséges intelligenciával beszélgetünk?

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ausztria_tajkep_hegy_haz