Előfizetői tartalom

Veszélyben az új magyar modell, súlyos jelentés érkezett

Európa és Magyarország éppen csak beinduló akkumulátor-ipara jelentős kihívásokkal néz szembe az elektromos autók értékesítésének globális lassulása miatt. Az SC Insights lítiumakkumulátor-tanácsadó cég szerint a régióban az év eleje óta mintegy 158 gigawattórányi termeléskiépítésre vonatkozó beruházási tervet vontak vissza. Ez főként a lassú fogyasztói felvásárlási kedv és a kínai, Kínában működő cellagyártók által támasztott verseny miatt van így. Az európai piacokat kiszolgáló távol-keleti gyártók is letekerhetik terveiket.

Andy Leyland, az SC Insights ügyvezető igazgatója szerint az európai autógyártók nem rendelnek elég akkumulátort, és az európai kormányok és autógyártók hosszú távú tervezésének hiánya azt eredményezheti, hogy a kínai, az ázsiai országban termelő vállalatok uralják majd az akkumulátoripart – számolt be a Financial Times. Az európai autógyártók letekerték az e-autós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés