Előfizetői tartalom

Meghökkentő felfedezés: a diétás üdítők veszélyesebbek lehetnek az egyik legfontosabb szervre, mint a cukrosak

Portfolio
Egy új kutatás szerint mind a cukrozott, mind a mesterséges édesítőszerekkel készült üdítőitalok jelentősen növelhetik a májbetegségek kockázatát - közölte a Science Daily.

Az UEG Week 2025 konferencián bemutatott tanulmány 123 788 felnőttet követett nyomon a UK Biobank adatbázisából, akiknél a vizsgálat kezdetén nem mutatkoztak májbetegség jelei. A résztvevők italfogyasztási szokásait ismétlődő 24 órás táplálkozási kérdőívekkel rögzítették, hogy megvizsgálhassák, hogyan kapcsolódik a cukrozott (SSB) és a mesterséges édesítőszerekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Az előfizetés a következőket tartalmazza:

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés