Előfizetői tartalom

4-5 év múlva termelhet a BMW-gyár, de addig is nagyon pöröghet Debrecen

A világ különböző BMW-gyáraival kapcsolatos döntések és az autómárka eddigi stratégiája afelé mutat, hogy a debreceni gyár 2023-2024 körül kezdheti meg a termelést, igaz egyelőre nem ismert autótípus mellett - vázolta a Portfolio Kelet-Magyarországi Gazdasági Fórum panelbeszélgetésén Póser Zoltán. Az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ ügyvezetője azonban azt is jelezte, hogy addig is nagyon pöröghet a város térségének gazdasága, hiszen messze a legtöbb gazdaságfejlesztési EU-pályázatot nyerték el az ottani székhelyű cégek az országban. A panelbeszélgetésben részt vevő vállalati vezetők úgy látják, hogy már az eddigi "pörgéshez" is nagyon megnehezedett a munkavállalók felvétele és ezzel együtt megugrottak a bérek is, de egyelőre nincsenek még (tömegesen) külföldi munkavállalók a városban, mert nincs még égető szükség rájuk. A Portfolio ingyenes Gazdasági Fórumsorozata május 14-én Szegedre, majd május 16-án Kecskemétre látogat, további részletek és regisztráció itt és itt.

Portfolio-MAGE Járműipar 2019 Holnap, azaz április 10-én kerül sorra a Portfolio-MAGE Járműipari konferencia, amelyen bizonyára fontos témaként előkerül a debreceni BMW-gyár kérdése is. További részletek: Információ és jelentkezés Póser Zoltán a beszélgetés során többször is hangsúlyozta: ők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés