Előfizetői tartalom

A csúcson tért nyugovóra Amerika

Portfolio
A részvénypiacok számára csupa kedvező hír látott napvilágot szerdán, így a főbb amerikai indexek a nyitás utáni jó formájukat megtartva végig 3% feletti emelkedést mutattak. A kereskedés utolsó óráiban még újabb vevők érkeztek, így a Dow Jones és a Nasdaq 4,2, az S&P 500 pedig 4,3 százalékos emelkedéssel zárta a napot.Fontosabb részletek A dolláralapú likviditási problémák enyhítése érdekében a Fed, az Európai Központi Bank, a kanadai, a svájci, az angol és a japán jegybank ismét közös lépésre szánta el magát. A bejelentést az indokolhatta, hogy az európai adósságválság miatt egyre nagyobb a feszültség a globális pénzügyi rendszerben. A hírre szó szerint elszálltak a nemzetközi részvénypiacok, az euró szárnyalt és a nagy hangulatjavulás a forintot is magával ragadta az erõsödés irányába. A hangulatot már korábban jelentõsen javította a kínai jegybank déli bejelentése (kötelezõ tartalékráta-csökkentés), majd szintén táplálta a jókedvet, hogy a vártnál sokkal jobb lett az amerikai ADP cég foglalkoztatottsági jelentése.

2011. december 01. 08:10 Megosztás 2009 márciusa óta a Dow legjobb napja A Dow Jones és a Nasdaq 4,2, az S&P 500 pedig 4,3 százalékos emelkedéssel, napi csúcson zárta a napot, miután a kereskedés utolsó óráiban még sikerült erősödniük. A Dow Jones...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés