Előfizetői tartalom

A mentőalapok kötvényvásárlási ötlete pusztán elméleti kérdés (Merkel)

Portfolio
A piacok igen pozitívan értékelték, és ez a spanyol és olasz kötvényhozamok csökkenésében is tapasztalható volt, hogy Angela Merkel elképzelhetőnek ítélte, hogy az európai válságkezelő mentőalapok (EFSF, ESM) akár a másodpiacon is vásároljanak egyes tagországok államkötvényeiből - írja a Reuters. Bár a kancellár hozzátette, az ötletet egyelőre nem vitatták meg, így jelenleg ez szigorúan elméleti javaslat.

Miután tegnap este Mario Monti olasz kormányfő hivatalosan is javasolta, hogy az eurózóna válságkezelő alapjai a hozamok leszorítása érdekében fontolják meg a nyomás alatt lévő periféria országok állampapír vásárlását, úgy tűnt, a javaslatot ezúttal az eddig határozottan elzárkózó németek is fontolóra veszik. Ennek hatására el is indultak az olasz és spanyol kötvényhozamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés