Előfizetői tartalom

Itt a legújabb javaslat: a cigire is vessék ki a chipsadót!

Portfolio
Tovább kell folytatni a harcot a dohányzás ellen, konkrét adóintézkedésekkel - hangoztatta az IME szerdai konferenciáján Joó Tamás, a Semmelweis Egyetem egészségügyi közgazdásza. Javaslata szerint csökkenteni kell a fogyasztási dohány adóelőnyét a jövedéki adó emelésével és a dohánytermékekre is ki kellene terjeszteni a népegészségügyi termékadót. Ugyanezen a rendezvényen Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet vezetője kardiológiai és onkológiai termékadó bevezetését javasolta a dohánytermékek esetében.

Fordult a trendMindenki számára alapvető információ, hogy a dohányzás jelentős egészségügyi kockázatot jelent a világban és Magyarországon is. Idehaza 20,5 ezer halálesetért felelős évente közvetlenül, míg a passzív dohányzás további 2,5-3 ezer halálesetért felelős.Az összes magyarországi halálozás egyhatoda a dohányzással függ össze - húzta alá a Semmelweis Egyetem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés