Előfizetői tartalom

Nagy változásokat hajt végre a kormány az adózásban

Portfolio
Az előzetes adatok szerint közel duplájára, 950 ezerre nőtt a bevallásukat elektronikusan beküldők száma idén, az automatikusan érvényessé váló bevallások száma még nem ismert - ismertette Izer Norbert helyettes államtitkár a Portfolio és a Credit Management Szövetség mai közös Business and Finance Summit konferenciáján. Elmondása szerint a kormány célja, hogy 35-36%-ra csökkentse a jelenlegi 39%-ról a GDP-arányos adóelvonást.

Izer Norbert, az NGM helyettes államtitkára a kormány aktuális adópolitikájáról beszélt előadásában: A magyar adóelvonás GDP-arányosan 39%, ezzel valahol az európai középmezőnyben helyezkedünk el, a régiós versenytársakhoz képest viszont magas az adóterhelésünk. A kormány célja, hogy 35-36%-ra csökkenjen ez 2020-2021 környékére. A kormány a jövedelmet és a munkát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés