Varga Mihály kimondta: nem aktuális az egyszámjegyű szja

2018. október 9. 21:12  english version   
nyomtatás
 
Nagyjából 650 milliárd forintot kellene kiengedni a költségvetésből ahhoz, hogy a mostani 15%-os személyi jövedelemadó kulcsa egyszámjegyűre csökkenjen - mondta ma a pénzügyminiszter, hozzátéve, ezt most nem érzi aktuálisnak.


Varga Mihály az Index beszámolója szerint a JÖSz diákszervezetnek az ELTE Jogi karán tartott rendezvényén vett részt egy beszélgetésben.

A pénzügyminiszter bevallotta, hogy nem volt lelkes híve az egykulcsos adónak korábban, de az eltelt idő meggyőzte arról, hogy jó ötlet volt. Értékválasztás kérdésének tekinti, és fontosnak tartja, hogy "ha fizetni kell valamiért, azt megbecsüljük". Szerinte a nullás kulcs megszüntetése növeli a közügyek iránti érdeklődést, és az nem ösztönöz munkára, ha valakinek arányosan többet kell fizetnie, csak mert többet keres.

A külföldre vitt pénzekről azt mondta, ő nem kommunista, így a jövedelmét senkinek sem irigyli. Szerinte az alapjövedelem is egy kommunista ötlet, amely nem ösztönöz munkára.

Varga Mihály szerint nehéz megmondani, lesz-e válság. Egyes közgazdászok szeretik ezt emlegetni, és ha bekövetkezik, megünneplik magunkat. A pénzügyminiszter azt javasolja, mindenki próbáljon olyan életet élni, amelyik számol egy potenciális válsággal.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium